Edugo School
Lochristi

De bouw van 16 nieuwe klassen en de uitbreiding van het restaurant zijn een antwoord op het acute plaatsgebrek waar de Edugo school, campus Lochristi nu al geruime tijd mee kampt. Momenteel zijn 12 klassen ondergebracht in tijdelijke containers...
De bloemengemeente Lochristi wordt getypeerd door open velden met prachtige kleurschakeringen en vele serres. Deze kenmerken vormen mee het concept van de nieuwe klassen. Het kleurprincipe wordt overgenomen in de gevelpanelen en aangevuld met kleurtinten eigen aan de scholensite.

De schuine perspectieven van het bestaande gebouwencomplex worden herhaald bij de inplanting van de nieuwe klassen. De ‘opengaande’ ruimte tussen de twee klassenvolumes doet dienst als polyvalente ontmoetingsruimte.
In het bestaande gebouwencomplex wordt een transparante inkom gemaakt die doorzicht geeft naar de mooie binnenkoer. Hier wordt het restaurant uitgebreid met een zuiver volume, opgetrokken op afstand van, en in contrast met, de typerende ritmische baksteengevels. De bestaande gebouwen worden verbonden met de nieuwe klassen door middel van een overdekt wandelpad.

[afbeeldingen: arks architecten]

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer