Restaurant Vier
Aalter

De bouwheren, Lowie & Flor kochten het voormalig kapsalon ‘coiffeur Jacky’ en hadden een ‘vurige’ wens om hier een restaurant van te maken.

Het is altijd leuk om als architect de droom te mogen helpen verwezenlijken vanaf het eerste schetsontwerp tem de inrichting van het interieur.

Het merendeel van de verbouwingswerken gebeurden op het gelijkvloers. De woning op de 1ste en 2de verdieping werd behouden en opgefrist. Om het gebouw een aantrekkelijk uitzicht te geven werd de voortuinstrook onthard en vervangen door groenaanplantingen.

De naam van het restaurant ‘VIER’ verwijst naar het huisnummer (4a) en tevens naar het Aalterse dialectwoord voor vuur. Vuur speelt een voorname rol in het concept en de manier van koken van chef Lowie. Het concept van vuur wordt versterkt door het aanplanten van een Japanse esdoorn in de voortuinstrook. Met zijn vuurrode bladeren lijkt deze kleine, traaggroeiende boom op een vuurtoorts. De naam werd ook verwerkt in een betonnen eyecatcher aan het voetpad die tevens dienst doet als plantenbak.

Achteraan is een uitbreiding voorzien die deels ingericht werd als keuken en deels als restaurant. Op het dak van de restaurantuitbreiding is een dakterras voor de woning op de verdieping. Op het dak van de keuken werd een verhoogde dakrand gemaakt zodat buitenunits voor de technieken (warmtepomp, ventilatie, dampkap,…) uit het zicht konden opgesteld worden.

Lees meer.

Showroom & Lofts
Aalter

Het pand is een voormalig biljartcenter ‘De Chopin’. De klant is autohandelaar en had het pand gekocht om extra showroom te creëren voor zijn bedrijf aan de overkant van de straat. Voor de inrichting van de verdieping kregen we ‘carte-blanche’. De elementen die in goede staat waren, waren perfect voor hergebruik en ideaal als decorum voor een showroom. Via een centrale lichtstraat kreeg de ruimte het nodige daglicht. De verdieping van het pakhuis leek ons ideaal voor woninglofts. Door toevoeging van een extra verdieping in houtskelet konden 2 duplexlofts worden ingericht. Dergelijke grote woonruimtes met groot dakterras in het centrum van Aalter is uniek.

Lees meer.

Blue Keys Studio en Woning
Aalter, BE

Arks kreeg de opdracht om, in een bosrijke omgeving, een ontwerp te maken voor twee gerenommeerde beroepsmuzikanten. Het resultaat is een duurzame, polyvalente combinatie van een private woning en een professionele opnamestudio met de nadruk op dubbelgebruik van gemeenschappelijke functies.


[afbeeldingen: Dieter Jehs, Lennert Vervenne, Blue Keys Studio]

Lees meer.

Woning Tavernier
Aalter

Opdrachtgever wenste de voormalige statige woning Tavernier een nieuwe bestemming te geven als kantoor en notariaat. Het herenhuis is vastgesteld als bouwkundig erfgoed en bevindt zich middenin een beboomde tuin.

Na onderzoek werd besloten om het herenhuis en achterliggende karaktervolle bijgebouw volledig te renoveren en de later toegevoegd garage, bijkeuken en veranda te vervangen door een strak donker volume. Dit nieuwbouwvolume versterkt, door zijn strakke vormgeving en zwarte kleur, het karakter van de historische witte gebouwen.

Lees meer.

Ben Kantoor
Aalter Brug

Voor het hoogtechnologische nano-elektronica bedrijf Sofics werd op een site in Aalter Brug een Ben-kantoorgebouw gebouwd. Na grondige analyse van alle parameters werd een zwarte box ontworpen die, zowel in werking als in materiaalgebruik, een polyvalente vertaling is van hun bedrijfsfilosofie.

Lees meer.

Scouts
Aalter

Na herbestemming van deze in agrarisch gebied gelegen scoutsite naar recreatiezone kon op basis van het nieuwe RUP gestart worden met het ontwerp van nieuwe lokalen ter vervanging van de sterk verouderde infrastructuur.

Lees meer.

Hain Celestial Europe
Aalter

Langs de groene rand van industriezone Langevoorde te Aalter bouwde Koramic Real Estate een industrieel complex van 7500m². Dit ontwerp wordt het uithangbord van Hain Celestial Europe die, als pionier in de wereld van bioproducten, duurzaamheid en respect voor mens en natuur hoog in het vaandel draagt.

Lees meer.

Toonzaal
Aalter

De uitbreiding van een bestaande toonzaal van verlichtingsproducent psm lighting werd ontworpen als een lange uitkragende zwarte balk die voor het bestaande bedrijfsgebouw werd geplaatst. Op die manier ontstaat niet alleen de gevraagde bijkomende toonzaaloppervlakte, maar worden tegelijk de zalen op de verdieping met een lift toegankelijk gemaakt, de parking gereorganiseerd en een eigentijdse uitstraling naar de buitenwereld gecreëerd.

[afbeeldingen: arks architecten]

Lees meer.

De zuidkaai
Eeklo

Wedstrijdontwerp de Zuidkaai, Welzijnscampus - ocmw.

Doorheen de site loopt de wandeling tussen Zuidmoerstraat en Kaaistraat langs een park tussen evenwijdig geplaatste bakstenen muren. Twee nieuwe parallelle muren worden de drager het ontwerp en versterken deze wandeling. Tegenover elkaar liggende muuropeningen in de sokkel bieden een optische en fysische link tussen de twee bestaande pleinen.

Lees meer.
Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer