Omvormen Elektriciteitscabines tot expo-ruimtes
Aalter

De oude elektriciteitscabines werden in hun originele staat hersteld met respect voor het oorspronkelijke ontwerp, de bouwmaterialen en de kleur. Ze werden ingericht als tentoonstellingspaviljoenen: Een (tijdelijke) tentoonstelling rond 100 jaar elektriciteit in de Lostraat en een gerenoveerde originele installatie in de Stationsstraat. De binnenzijde werd opgevat als een polyvalent donker theaterpodium waardoor de focus nog meer op de tentoongestelde objecten ligt.

De verhouding van de gevelopeningen werd versterkt door toevoeging van strakke stalen ‘boxen’ waarin ‘smartglas’ is geplaatst. Deze zwarte boxen contrasteren bewust met de ruwe, deels verweerde, betonsteen.

Het slimme glassysteem (het glas kan zowel een doorzichtig als opaal uitzicht hebben) wekt nieuwsgierigheid op en nodigt de kijker uit om naderbij te komen (tot in de boxen). Het glassysteem is een hedendaagse invulling van het ‘100-jaar elektriciteitsverhaal’ en zorgt tegelijk voor een duidelijke link naar het smart-city concept van de gemeente Aalter.

De cabines zullen steeds wisselen van uitzicht, deels doorzichtig – deels opaal, en op die manier een eigen leven leiden. Actief overdag, slapend ’s nachts.

[afbeeldingen: Koen Van Damme & ARKS]

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer