Restaurant Vier
Aalter

De bouwheren, Lowie & Flor kochten het voormalig kapsalon ‘coiffeur Jacky’ en hadden een ‘vurige’ wens om hier een restaurant van te maken.

Het is altijd leuk om als architect de droom te mogen helpen verwezenlijken vanaf het eerste schetsontwerp tem de inrichting van het interieur.

Het merendeel van de verbouwingswerken gebeurden op het gelijkvloers. De woning op de 1ste en 2de verdieping werd behouden en opgefrist. Om het gebouw een aantrekkelijk uitzicht te geven werd de voortuinstrook onthard en vervangen door groenaanplantingen.

De naam van het restaurant ‘VIER’ verwijst naar het huisnummer (4a) en tevens naar het Aalterse dialectwoord voor vuur. Vuur speelt een voorname rol in het concept en de manier van koken van chef Lowie. Het concept van vuur wordt versterkt door het aanplanten van een Japanse esdoorn in de voortuinstrook. Met zijn vuurrode bladeren lijkt deze kleine, traaggroeiende boom op een vuurtoorts. De naam werd ook verwerkt in een betonnen eyecatcher aan het voetpad die tevens dienst doet als plantenbak.

Achteraan is een uitbreiding voorzien die deels ingericht werd als keuken en deels als restaurant. Op het dak van de restaurantuitbreiding is een dakterras voor de woning op de verdieping. Op het dak van de keuken werd een verhoogde dakrand gemaakt zodat buitenunits voor de technieken (warmtepomp, ventilatie, dampkap,…) uit het zicht konden opgesteld worden.


Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer