Villa Amphora
Wingene

Op de groene site in het centrum van Wingene staat het prachtige eclectisch herenhuis Vandewiele, gebouwd in 1867 met gevel van 1925. Dit bouwkundig erfgoed staat op de Inventaris Onroerend Erfgoed. Het herenhuis wordt volledig gerenoveerd en geïntegreerd in een nieuw groen zorgproject.

Naast en achter het herenhuis worden 40 assistentiewoningen voorzien in drie gebouwen die op afstand van de vroegere woning opgericht worden waardoor het karakter van het bouwkundig erfgoed behouden blijft. De nieuwbouwvolumes worden met elkaar en het herenhuis verbonden door korte gangen waar veel natuurlijk licht binnenvalt.

Het project wordt maximaal geïntegreerd in het groen. Bestaande hagen en bomen worden behouden, woningscheidende vertikale hagen worden langs de gevelbrede terrassen toegevoegd. Achter het herenhuis wordt een groene patio voorzien waarrond de circulatie op uitkijkt. De tuin achteraan met de grote eik sluit aan bij de kloostertuin van de school.

Door het vele daglicht in het gebouw, de minimale ganglengtes, de grote terrassen en het overvloedige groen op alle niveaus wordt een huiselijke omgeving gecreëerd, weg van de soms stigmatiserende zorgsfeer.

[afbeeldingen: polygon graphics]

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.
Accepteer Weiger Lees meer